tirsdag den 22. januar 2013

Halvanden bil

Når man bor på Toustrup Mark er det nødvendigt for næsten alle at have bil. En del familier har en bil til hver voksen.

De omkringliggende byer med indkøbsmuligheder: Galten, Sorring, Hammel, Låsby og Gjern ligger alle i en radius på 6-7 km fra Toustrup Mark. Der er to smukke næsten utrafikerede veje til henholdsvis Sorring og Galten, som er fine at cykle på. Begge er dog noget kupperede, så man er svedig, når man kommer frem, eller også står man af og trækker op ad bakkerne.

Der er busstoppested 300 meter fra os, hvor 112'eren kører mod Silkeborg eller Århus en gang i timen. På nogle afgange midt på dagen, skal vi dog gå lidt længere til et fjernere stoppested - godt 1 km væk. Det er altså nemt at få gæster inde fra byen på besøg med bus, men til ture ind til arbejde prioriterer mange den hurtigere transport i bil.


I min familie har vi prøvet lidt forskelligt (bl.a. en periode med en Lada-klub, hvor man skrev sig på en liste, når man skulle bruge bilen) og er nu endt med at have halvanden bil! Den hele er en nyere lille diesel Fiesta og den halve er min elskede veteran-bil Morris 1000. På billedet er den pakket med kontrabas, el-bas og forstærker - der er ikke meget den ikke kan.