mandag den 5. september 2011

40 års jubilæum !!!!

Toustrup Marks 40 års fødselsdag blev fejret med bogudgivelse, plakat i linoleumstryk, maskemaling og en række koncerter med tidligere og nuværende beboere. 

Blandt gæsterne var de oprindelige beboere og deres børn stærkt repræsenteret. Det blev en mulighed for at høre historier helt tilbage fra de første møder på Thy-lejren i 1970. Gæsterne så at "drømmen lever". På vores hoveddøre hang der sedler, så gæster kunne skrive, hvornår de havde boet i lejligheden. En del var også inde og kigge.

Der var mange musikindslag på de to scener. Jeg nød specielt at se Leif Falk og Karsten Tuft på scenen sammen, hvor de optrådte med sange de skrev mens de boede på Toustrup Mark i 70'erne. Det store backingband af tidligere Toustrup børn + deres spillekammerater fra Friskolen og Galten Lilleskole lød rigtig godt!!!

Til dem, der vil lære mere om bofællesskaber og interesserer sig for den tid TM voksede ud af, kan jeg anbefale bogen. Her fortælles om uenigheder mellem Marxister og Hippier. Hvordan et olieforbrug i 1973 kunne falde fra 112.000 liter per år til 50.000 året efter. Om tiden hvor det blev overvejet at bygge en mur ned igennem Storegård for at adskille to uenige fraktioner. Der er også et sjovt referat fra et fællesmøde i 1972.