tirsdag den 22. februar 2011

Børnenes hverdag

Det er hyggeligt at en flok børn fra Toustrup Mark samles ved skolebussens stoppested hver morgen. Nogle forældre går med. De kan så sludre lidt med hinanden, når børnene er sendt afsted kl. 7.30. Stoppestedet ligger 10 meter fra vores bagdør, så vi kan også blive inde og vinke fra køkkenet.

Vores mindste bliver passet af dagplejer på en gård 1 km nede af vejen. Han bliver som regel afleveret i bil på vej til arbejde og bliver nogle gange hentet på cykel.

At bo på landet gør, at det kan være et puslespil at få transport til og fra fritidsaktiviteter og legeaftaler til at gå op. Her er vi indstillet på at gøre en indsats, så vores børn også har venner og kan dyrke interesser udenfor Toustrup Mark.

Der er meget at give sig til hvor vi bor. F.eks. er det for tiden populært med stikbold og høvdingebold efter maden.

Jeg kan lide at mine børn vokser op i et miljø med godt naboskab. De oplever en stor grad af forskellighed, men det sker i trygge rammer. De voksne kender og respekterer hinanden godt nok til, at når konflikter opstår kan vi løse dem sammen.

Ellers er det jo på landet de vokser op. Det første ord de lærer er "traktor", og det er mit indtryk, at mærketøj og mobiltelefoner ikke fylder helt så meget herude som inde i storbyen. Computere er selvfølgelig vældigt populære. Det er dog ikke så svært, som voksen, at bede dem om at gå ud og få noget frisk luft, når en af mulighederne er at gå op i Risbjerg og stå på rulleskøjter.