tirsdag den 10. oktober 2017

Ro, renlighed og regelmæssighed

Jeg elsker vand og synet af et oprørt hav, som fortsætter ind i horisonten. Derfor kunne jeg også godt drømme om at bo i et nedlagt fyr... I længden ville det måske føles utrygt og havet larmer jo faktisk en del... Her er lyden af fugle, en bæk og bladenes raslen i træerne måske at foretrække...? 

Det er ikke let at vælge sit paradis. I hvert fald ikke hvis det er en permanent tilstand... På mine ældre dage (45 år), nærmer jeg mig et stade, hvor jeg kan værdsætte den tryghed samt ro, renlighed og regelmæssighed, som følger med livet i parcelhus i provinsen. De større eventyr kan jeg så opsøge efter behov.
 
Et eventyr jeg har fundet tæt på Langå er vinterbadeklubben ved Fussingø Sø. Der er en nybygget sauna med træovn og en lang badebro. Udsigten fra saunaen er som billedet herunder - taget en søndag morgen i oktober. Jeg er klar over at vinterbadning ikke er for alle... Prøv evt. at træne med at skifte mellem koldt og varmt vand, når du tager brusebad. Med den rette balance mellem koldt og varmt klares hjernen og kroppen opbygger en indre varme, som holder resten af dagen.